HEINEKEN INTERNATIONAAL BOOGIE & BLUES FESTIVAL HOLLAND 2014


Introductie
Artiesten
Kaartverkoop
Programma
Arrangement
Sponsors
Donateurs
Lokatie
Fotoimpressie
Masterclass
Pers
Gastenboek

Het Heineken Internationaal Boogie & Blues Festival Holland vindt plaats op zaterdag 29 maart 2014 (aanvang 20:00 uur).

Entreekaarten zijn te bestellen via telefoon-nummer: 0341-568585.

Golden Tulip Hotel Heerlickheijd van Ermelo biedt tevens speciale boogie woogie arrangementen...!

Met vriendelijke groet,
Stichting Boogie Promotions Holland

 

Internationaal Heineken Boogie & Blues
Festival Holland 2013 (Andrew Elias)


Click hier om de nieuwe
DVD 2011 te bestellen...!

Piano Masterclass (voor de Dans Workshop zie onder...)

Op zaterdagmiddag 29 maart 2014, tussen 14:30 en 15:30 uur organiseert de Stichting Boogie Promotions Holland een Piano Masterclass door Martin Pyrker (AT).

Tijdens de Masterclass neemt Martin plaats achter de piano en zal vertellen over Boogie Woogie, Pianoblues, technieken, geschiedenis en stijlen. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De middag is voor iedereen toegankelijk. Ook voor liefhebbers die geen pianospelen.

Aanmelding is vereist. Entree is € 10. De betaling is contant voor aanvang van de Piano Masterclass. De Masterclass is in het Engels.

Meldt u aan voor deze leuke en leerzame middag. Om u aan te melden kunt u hier clicken.

Deelnemers:
Berg, dhr. K.J. de (Urk)
Blom, dhr. H. (Harderwijk)
Boer, dhr. N. de (Lunteren)
Boer, mw. A. de (Lunteren)
Crebas, dhr. H. (Urk)
Holleman, dhr. R.
Holleman, dhr. R.B.
Jochems, dhr. M. (Putten)
Krabbe, dhr. R. (Maassluis)
Prinsen, mw. V. (Uithoorn)
Starreveld, dhr. H.P.J. (Driebergen)
Warmerdam, dhr. D. (Hoofddorp)

(wij voegen uw naam graag toe indien u zich opgeeft voor de Piano Masterclass, tenzij u niet vermeld wilt worden)EXTRA: Open Podium

Bezoekers van de Piano Masterclass kunnen zich via e-mail aanmelden voor het Open Podium om 1 of 2 boogie woogie, pianoblues of jazz nummers te spelen. Het open podium vindt plaats tot 16:30 uur en begint na afloop van de Piano Masterclass.


Bij een te groot aantal aanmeldingen zal de organisatie een selectie maken. De optredens tijdens het Open Podium zijn alleen toegankelijk voor bezoekers van de Piano Masterclass.

Martin Pyrker (AT) verzorgt de Masterclass in 2014


Martin en Sabine Pyrker


Martin Pyrker’s legendarische concerten in de jaren zeventig met de pianisten Zwingenberger, Weber en Möller en het eerste piano boogie woogie album in Oostenrijk (“Boogie Woogie Sessions 76 / EMI”) waren het begin van een groeiend enthousiasme voor deze muziekstijl in Oostenrijk en Duitsland en beïnvloedden latere generaties jonge pianisten.

Zowel solo als met andere bekende artiesten in Oostenrijk en daarbuiten, verzorgde Pyrker veel concerten in jazzclubs, bluesbars en tijdens boogie festivals alwaar hij het podium deelde met legendarische bluesartiesten als Blind John Davis, Roosevelt Sykes, Memphis Slim en Champion Jack Dupree.

Martin Pyrker verzorgde al meer dan 2000 nationale en internationale optredens en concerten en maakte vele albums, opgenomen in Wenen, Wels, Parijs en Fort Worth, met een repertoire bestaande uit meer dan 100 eigen composities en alle belangrijke blues en boogie woogie standards.

Pyrker is de bekendste authentieke blues en boogie woogie pianist uit Oostenrijk en zijn CD´s worden wereldwijd verkocht waaronder in de USA, het land van oorsprong van de boogie woogie en pianoblues.

De Piano Masterclass in 2007 werd verzorgd
door Bob Seeley (USA).


Dans Workshop

Op zaterdagmiddag 29 maart 2014, tussen 13:00 en 14:00 uur kunt u meedoen met de swingende Dans Workshop door Jelly Germain en The Harlem Hoppers (F).

Op zaterdag 29 maart a.s. tussen 13:00 en 14:00 uur kunt u meedoen met de swingende Dans Workshop van Jelly Germain en de Harlem Hoppers (F).

Aanmelding is vereist. Entree is € 10. De betaling is contant voor aanvang van de Piano Masterclass. De Workshop is in het Engels.

Meldt u aan voor deze leuke en leerzame middag. Om u aan te melden voor de Dans Workshop kunt u hier clicken.


Jelly Germain (F)


Harlem Hoppers (F)