INTERNATIONAAL BOOGIE WOOGIE FESTIVAL HOLLAND 2009


Introductie
Programma
Kaartverkoop
Arrangement
Sponsors
Donateurs

Lokatie
Fotoimpressie
Masterclass
Pers
Gastenboek
Gratis Nieuwsbrief

Het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2009 vindt plaats op zaterdag 7 maart 2009 in Regardz Hotel Heerlickheijd van Ermelo. Het programma begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 0:30 uur.

VOOR KAARTVERKOOP INTERNATIONAAL BOOGIE WOOGIE FESTIVAL HOLLAND MET BIG JAY MCNEELY: bel 0341-56 85 85 of click hier...

Finale van het festival in 2008
(foto: Robert Joore)

Artiesten 2009

Big Jay McNeely (USA)

De uitvinder en bekendste vertolker van de 'honking and screaming' saxofoonstijl. Big Jay McNeely wordt wereldwijd geroemd als King of the Honkers.

McNeely is beroemd om zijn 'bar walk', waarbij hij al spelend het podium verlaat, spelend de zaal doorloopt, over de bar heen loopt, naar buiten toe waarna hij weer op het podium verschijnt met zijn band.

Big Jay is een levende legende op het gebied van rock 'n roll én jazz saxofoon. Hij is 81 jaar en nog steeds vol energie en power. Eén van de laatste old school entertainers van de jazz en rock 'n roll.

In 1949 scoorde hij met het nummer Deacon's Hop een nummer 1 hit in de Amerikaanse Rhyhtm 'n Blues hitlijsten. Zijn grootste hit was de bluesballad 'There Is Something On Your Mind', en werd gecovered door onder meer B.B. King, Etta James, Professor Longhair en Albert King.

Geniet van het optreden van the one and only... Big Jay McNeely!
 

Big Jay McNeely (USA)

Lila Ammons (USA) - Special Guest van het festival

Special Guest van het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2009 is zangeres Lila Ammons. Lila komt exclusief vanuit de USA overvliegen voor haar optreden.

Lila is de kleindochter van de grootste boogie woogie pianist aller tijden: Albert Ammons (1907-1949). Haar vader is de 84-jarige Bishop Edsel Albert Ammons, Bisschop van de United Methodist Church, en zoon van de boogie woogie king Albert Ammons.

Lila studeerde klassieke zang in New York en trad twaalf jaar op in opera's en gaf concerten in de USA en Europa. Ook zong zij voor diverse filmproducties. Zij is teruggekeerd naar haar muzikale roots door jazz en blues te gaan zingen. Lila trad op tijdens het Chicago Blues Festival, de Dakota Jazz Club, Artists' Quarter Bellanotte, Rossi's Blue Star Room, the Minneapolis Hot Summer en Winter Jazz Festivals.

Een warm welkom voor... Miss Lila Ammons!

 

Lila Ammons (USA)

Rob Agerbeek

Rob Agerbeek is één van de eerste Nederlandse boogie woogie pianisten. In 1956 won Rob de AVRO Jazzcompetitie met zijn eigen boogie woogie kwartet.

Hij ontwikkelde zich tot een veelzijdig en zeer vooraanstaand jazz pianist. Zo tourde Rob met Art Blakey's Jazz Messengers, nam hij een dubbel-LP op met de Amerikaanse jazz-saxofonist Dexter Gordon, en speelde hij met vele andere Amerikaanse jazz grootheden zoals Ben Webster, Gene Ammons, Don Byas, Cecil Payne, Eddie Cleanhead Vinson, Clark Terry, Joe Newman, Buddy Tate en Al Grey. Ook was Rob jarenlang de vaste pianist van de Dutch Swing College Band.

Rob Agerbeek is de boogie woogie en pianoblues altijd trouw gebleven, wat hij tijdens het Internationale Boogie Woogie Festival Holland zeker zal laten blijken. Ook gaf Rob les aan vele Nederlandse boogie woogie pianisten.

Veel plezier met het swingende optreden van Rob Agerbeek.

 


Rob Agerbeek (NL)


Stefano Franco (I)

De uit Italie afkomstige pianist Stefano Franco speelt indrukwekkend snel, swingend en met een flinke dosis humor. Hij zingt Engelstalig en in het Italiaans.

Bijzonder is dat hij zichzelf begeleidt met zijn rechtervoet. 'My right foot is my drummer', aldus Stefano. Hij staat in Italie bekend als 'The pianist with his hi-hat'...

Een zeer energieke, humorvolle en expressieve pianist die in Nederland nog vrij onbekend is. Maar niet voor lang meer! Maak kennis met Stefano Franco!

 

Stefano Franco (Italie)

Joerg Hegemann (D)

De Duitse pianist Joerg Hegemann speelt in de authentieke boogie woogie stijl en kenmerkt zich door krachtig pianospel, maar ook door zijn subtiele pianoblues stukken.

Pasgeleden is zijn CD 'Tribute To Albert Ammons' verschenen met vele stukken van zijn grote inspiratiebron, Albert Ammons.

Joerg speelt over de gehele wereld, heeft zeer veel fans en wordt geroemd door de boogie woogie kenners.

Hij behoort tot de absolute top als het gaat om originele boogie woogie. We zijn er trots op dat hij op het festival in Ermelo optreedt: Joerg Hegemann!
 

Joerg Hegemann (Duitsland)

Jo Bohnsack (D)

Expressieve pianist/zanger uit Duitsland. Jo is geinspireerd door pianisten als Professor Longhair, James Booker en Dr. John. Hij laat zien hoe gevarieerd boogie woogie en pianoblues is, en weet in zijn eentje waanzinnige grooves uit de piano te halen.

Hij speelde over de gehele wereld, onder andere op het beroemde Jazz & Heritage Festival in New Orleans, USA.

Veel plezier met de uit Sylt, Westland, afkomstige Jo Bohnsack...!
 

Jo Bohnsack (Duitsland)

Martijn Schok (piano, Nederland)

Martijn's speelstijl kenmerkt zich door veel swing, een stevige groove en grote virtuositeit. Hij heeft een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire opgebouwd, bestaande uit boogie woogie, blues, rhythm 'n blues en swingjazz.

Martijn trad op tijdens beroemde festivals, zoals het jazzfestival in New Orleans (Louisiana, USA) en het Queen City Blues Festival in Cincinnati (Ohio, USA). Ook speelde hij op vrijwel alle internationale boogie woogie festivals waaronder die van Zwitserland, België, Frankrijk, Engeland, Spanje en de USA.

Martijn is mede-organisator van het festival met zangeres Greta Holtrop en Dick en Diana Doorn.
 

Martijn Schok (Nederland)

Renaud Crols (B)

Renaud Crols is een jonge en zeer getalenteerde Belgische violist. Hij begon zijn muzikale loopbaan met pianospelen op zijn 6e jaar. Toen hij 9 jaar was ging hij viool spelen.

Renaud kreeg klassieke muzieklessen en volgde het Koninklijk Conservatorium van Liège tussen zijn 17e en 20e jaar. Hij raakte bijzonder geinteresseerd in het ontdekken van vele muziekstijlen.

Momenteel is hij 25 jaar en wordt een off-road musician genoemd omdat hij zeer veel verschillende muziekstijlen beheerst. Renaud heeft twee maal opgetreden tijdens het Belgische Boogie Woogie Festival in Brussel en zal op 7 maart aanstaande een bijzonder en swingend optreden verzorgen tijdens het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2009. 

Renaud Crols (B)

Greta Holtrop (zang, Holland)

Met haar zangkwaliteiten en schitterende podiumuitstraling vormt zangeres Greta Holtrop de perfecte vocale aanvulling op het swingende pianospel van de pianisten. Met haar expressieve stemgeluid vertolkt zij vol emotie en overtuiging gevoelige bluessongs, maar zingt zij ook vrolijke en swingende boogies en rhythm 'n blues. De klankkleur van haar stem bevindt zich tussen Billie Holiday en Dina Washington, aldus de Amerikaanse blues- en boogie woogie grootheid Big Joe Duskin.

Greta is zangeres en presentatrice van de succesvolle Nederlandse theatershow The Grand Piano Boogie Train met de boogie woogie pianisten Jaap Dekker, Martijn Schok en Jeroen Sweers.

 

Greta Holtrop

Rinus Groeneveld (saxofoon, Holland)

De uit Amsterdam afkomstige Rinus Groeneveld is al jaren een van Nederlands meest vooraanstaande tenorsaxofonisten. Met zijn herkenbare speelstijl zorgt Rinus voor een unieke mix tussen jazz, blues, boogie woogie en rhythm and blues.

Rinus heeft opgetreden met vele jazz- en bluesmusici in binnen- en buitenland waaronder Mose Allison, Big Jay McNeeley, Rosa King en Hans Dulfer. Rinus maakt sinds 1994 deel uit van de Martijn Schok Boogie & Blues Band, en verzorgde zelf de opnamen van de CD "Let The Four Winds Blow" van de band, in zijn opnamestudio Greenfields Forever te Amsterdam.
 

Rinus Groeneveld

Stephan Jankowski (gitaar, Nederland)

Stephan
studeerde gitaar aan het GIT in Los Angeles, kwam daarna naar Hilversum waar hij het conservatorium volgde. Hij was gedurende 10 jaar elektrisch gitarist in Upside Down, de begeleidingsband van saxofoniste Rosa King waarmee hij de halve wereld rondtoerde.

Hij werkte verder met : Georgie Fame, Hans Dulfer, Hans Zilver, Fronk, Arthur Umbgrove, Rick de Vito, P.B. & The Nighttrain, Sofie & Sofour, Skymasters, Hot Bolshevik, Double Brown, Sister Sledge,Jack Clement, the Watchman, All The King’s Roses, Aggieland en vele anderen. Daarnaast is hij actief als producer en runt hij zijn eigen NOPO opnamestudio te Amsterdam.

 

Stephan Jankowski

Sergei Shapko (contrabas, Nederland)

Bassist Sergei Shapko uit Amsterdam speelt contrabas in traditionele stijl. Op zijn zelfgebouwde contrabas weet hij als geen ander de juiste sound te geven aan de muziek van de band. Sergei is één van de weinigen die de spectaculaire slapping bass style beheerst.

Samen met drummer Maarten Kruijswijk vormt Sergei de swingende basis van het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2009.
 

Sergei Shapko

Maarten Kruijswijk (drums, Holland)

In het leven van de Amsterdamse drummer Maarten Kruijswijk (1964) staat de groove centraal. Direct na het afronden van zijn conservatoriumopleiding in 1989 werkte hij drie jaar in de salsaband Fruta Bomba. Daarna speelde hij veelvuldig met saxofonist Rinus Groeneveld en gaf concerten met onder andere Big Jay McNeely.

Maarten's jazzvoorkeur gaat uit naar Swing & Boogie. Samen met zijn gevoel voor Latin ritmes geeft dit een solide basis voor New Orleans beats.

Door zijn werk op de dansacademie wordt hij altijd weer geïnspireerd om vooral dansbaar te spelen. "Ritmes zijn er om op te dansen en plezier te hebben!".

Maarten verzorgde de mastering én het grafisch ontwerp van de CD "Let The Four Winds Blow" (2008) van de Martijn Schok Boogie & Blues Band.
 

Maarten Kruijswijk

De bandleden van de Martijn Schok Boogie & Blues Band zullen de artiesten begeleiden tijdens hun optreden.

Greta Holtrop (zang),
Rinus Groeneveld (saxofoon),
Maarten Kruijswijk (drums),
Sergei Shapko (contrabas),

En met special guest: Swing Club Boogie World (dans).


Zaterdagavond 7 maart 2009, aanvang 19:30 uur:
Internationaal Boogie Woogie Festival Holland 2009.


Zaterdagavond na het festival:
Swingende afterparty in de bar van het hotel.

Vrijdagavond 6 maart 2009, v.a. 21:00 uur:
Swingende 'pre-show' met enkele van de festivalartiesten die op informele wijze optreden in de bar van het hotel. Uitsluitend toegankelijk voor Sponsors, Donateurs en gasten die een Boogie Woogie Arrangement in het hotel hebben geboekt.

Voor kaartverkoop, click hier...

 

Martijn Schok Boogie & Blues Band
(foto: Toon Bugner)


Swing Club Boogie World (boogie woogie dans)
(foto: Robert Joore)


Het Internationale Boogie Woogie Festival
Holland wordt ondersteund door
het Prins Bernhard Cultuurfonds