INTERNATIONAAL BOOGIE WOOGIE FESTIVAL HOLLAND 2008


Fotoimpressie
Sponsors
Donateurs
Programma
Lokatie
Masterclass
Pers
Gastenboek
Gratis Nieuwsbrief

Hierbij willen wij u bedanken voor de vele lovende reacties die wij van u mogen ontvangen over het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2008. Het festival op 8 maart 2008 was volledig uitverkocht.

Voor het gastenboek van het festival kunt u hier clicken. Binnenkort vindt u hier foto's van het festival.

Het volgende festival vindt plaats op zaterdag 7 maart 2009 in hotel/congrescentrum Heerlickheijd van Ermelo.

Met vriendelijke groet,

Martijn Schok, Greta Holtrop, Dick Doorn, Diana Doorn
STICHTING BOOGIE PROMOTIONS HOLLAND


Grande Finale 2008, click op de foto voor grote versie

Artiesten 2008

Onderstaande artiesten traden op tijdens het festival in 2008:

HENRY BUTLER (piano/zang, New Orleans, USA)

Legendarische pianist/zanger uit New Orleans. Hij wordt de trots van New Orleans genoemd (waaronder door Dr. John). Henry tourde over de hele wereld met vele andere top artiesten zoals BB King.

Henry Butler vertegenwoordigt de huidige generatie van de piano legendes uit New Orleans, waaronder Professor Longhair en Fats Domino.

The one and only: Henry Butler...!

 


Henry Butler (New Orleans, USA)


ROB RIO (piano/zang, Calabasas, California, USA)

Rob Rio staat wereldwijd bekend om zijn energieke pianospel en zang.

Rob is een eersteklas toetsenvirtuoos en showman. Zijn CD's worden over de hele wereld verkocht en hij heeft veel fans in Nederland. Maar toch is Rob vrijwel niet eerder in ons land te zien geweest.

Veel plezier met het swingende en humorvolle optreden van Rob Rio...!
 

Rob Rio (Calabasas, Californie, USA)

LITTLE WILLIE LITTLEFIELD (piano/zang, Houston, Texas, USA)

Op veler verzoek speelt de living legend Little Willie Littlefield wederom tijdens het Internationale Boogie Woogie Festival Holland.

Met zijn indrukwekkende en krachtige pianospel en zijn heerlijke zang en performance is Willie in de afgelopen jaren de grote publiekslieveling geworden.

We zijn trots dat deze roots pianist en living legend weer op het festival te zien is. Willie: welcome back...!
 

Little Willie Littlefield (Houston, Texas, USA)


DON 'PAPADON' WASHINGTON (piano/zang, New York, USA)

Don Washington's muzikale achtergrond ligt in de gospelmuziek. Hij begon met het spelen van gospels in de kerk waar zijn vader dominee was. In het begin van de jaren negentig ging Don zich ook toeleggen op pianoblues en boogie woogie.

Zoals veel jonge, 'black kids' uit New York, dacht Don dat deze muziek een oud overblijfsel van de slaventijd was. Aan deze gedachte kwam gauw een eind. In de lente van 1991 zag Don een optreden van bluesman Buddy Guy in the Penguin Club in Ottawa, Ontario, dat veel indruk op hem maakte.

Don's eigen gospel-achtergrond bleek een perfecte basis te vormen voor gevoelige pianoblues, blueszang én voor boogie woogie.
 

Don 'Papadon' Washington (New York, USA)

JEAN-PIERRE BERTRAND (piano, Parijs, Frankrijk)

Jean-Pierre Bertrand is één van Frankrijk's pianisten die zich heeft toegelegd op de authentieke boogie woogie en pianoblues stijl.

Jean-Pierre speelt traditionele boogie woogie, maar daarnaast ook een groot aantal eigen virtuose en swingende composities.

Het optreden van Jean-Pierre staat garant voor een pure dosis swing en virtuositeit op de 88 toetsen!
 

Jean-Pierre Bertrand (Parijs, Frankrijk)

Renaud Patigny (piano, Brussel, Belgie)

Renaud Patigny is één van de weinige boogie woogie en blues pianisten uit Belgie. Hij treedt internationaal veelal solo op, maar heeft in Belgie zijn eigen swingende formatie.

Renaud beheerst diverse boogie woogie, blues en swingstijlen en heeft een herkenbare eigen geluid. Recent speelde hij onder andere op het Chicago Bluesfestival in de USA.

Dé boogie woogie vertolker van onze zuiderburen: Renaud Patigny....!

 

Renaud Patigny (Brussel, Belgie)

MARTIJN SCHOK (piano, Nederland)

Martijn's speelstijl kenmerkt zich door veel swing, een stevige groove en grote virtuositeit. Hij heeft een uitgebreid en gevarieerd eigen repertoire opgebouwd, bestaande uit boogie woogie, blues, rhythm 'n blues en swingjazz.

Martijn trad op tijdens beroemde festivals, zoals het jazzfestival in New Orleans (Louisiana, USA) en het Queen City Blues Festival in Cincinnati (Ohio, USA). Ook speelde hij op vrijwel alle internationale boogie woogie festivals waaronder die van Zwitserland, België, Frankrijk, Engeland, Spanje en de USA.

Martijn is mede-organisator van het festival met zangeres Greta Holtrop en Dick en Diana Doorn.
 

Martijn Schok (Nederland)

KIA LIGHT SINGERS (zang, Angola, Afrika)

De groepsleden halen hun muzikale inspiratie uit de Amerikaanse negrospirituals. Maar in hun muziek zijn Afrikaanse - en dan met name Angolese - invloeden onmiskenbaar.

Een optreden van Kia Light is inspirerend vanwege hun natuurlijke enthousiasme. En is muzikaal - vooral vocaal - een belevenis. De arrangementen van hun liederen schrijven ze zelf. Ook maken enkele zelf geschreven nummers deel uit van het repertoire van the Kia Light Singers.
 

Kia Light Singers (Angola, Afrika)

Rinus Groeneveld (saxofoon, Holland)

De uit Amsterdam afkomstige Rinus Groeneveld is al jaren een van Nederlands meest vooraanstaande tenorsaxofonisten. Met zijn herkenbare speelstijl zorgt Rinus voor een unieke mix tussen jazz, blues, boogie woogie en rhythm and blues.

Rinus heeft opgetreden met vele jazz- en bluesmusici in binnen- en buitenland waaronder Mose Allison, Big Jay McNeeley, Rosa King en Hans Dulfer. Rinus maakt sinds 1994 deel uit van de Martijn Schok Boogie & Blues Band, en verzorgde zelf de opnamen van de CD "Let The Four Winds Blow" van de band, die tijdens het festival gepresenteerd wordt, in zijn opnamestudio Greenfields Forever te Amsterdam.
 

Rinus Groeneveld

Greta Holtrop (zang, Holland)

Met haar zangkwaliteiten en schitterende podiumuitstraling vormt zangeres Greta Holtrop de perfecte vocale aanvulling op het swingende pianospel van de pianisten. Met haar expressieve stemgeluid vertolkt zij vol emotie en overtuiging gevoelige bluessongs, maar zingt zij ook vrolijke en swingende boogies en rhythm 'n blues. De klankkleur van haar stem bevindt zich tussen Billie Holiday en Dina Washington, aldus de Amerikaanse blues- en boogie woogie grootheid Big Joe Duskin.

Samen met pianist Martijn Schok trad Greta op tijdens boogie-, blues- en jazzfestivals in onder meer Zwitserland, België, Frankrijk, Engeland en de USA. Ook zong Greta met vele andere grote namen uit het boogie woogie genre, onder wie Bob Seeley (USA), Charlie Booty (USA), Jean-Paul Amouroux (F), Axel Zwingenberger (D), Ricky Nye (USA), Little Willie Littlefield (USA), Silvan Zingg (CH), Stefano Franco (It) en Mark Braun (USA).

Greta was zangeres en presentatrice van de succesvolle Nederlandse theatershow The Grand Piano Boogie Train met de boogie woogie pianisten Jaap Dekker, Martijn Schok en Jeroen Sweers.
 

Greta Holtrop

Guitar Ray (gitaar/zang, Nederland)

Als er een woord is waarmee je Raymond 'Guitar Ray' Nijenhuis kunt typeren, dan is het veelzijdigheid. Aanstekelijke 50-er jaren Jump-blues, dampende shuffles, Chicago blues, Swingende fingerpicking en gitaar instrumentals. Anders gezegd, Red Hot Roots & Blues! Deze Amerikaanse muziekstijlen vormden dan ook de inspiratie voor zijn trio "Guitar Ray & The Rhythm Dukes" waarmee Ray van 1998 tot 2005 speelde. De band stond geprogrammeerd op de grote festivals in de Benelux waaronder Tiel, Kwadendamme, Luxemburg en Peer en was gedurende haar bestaan de vaste touring band van Sax Gordon. Met deze bekende Amerikaanse rhythm & blues saxofonist werd maar liefst vijf keer getourd.

Het album Guitar Ray & the Rhythm Dukes- ‘Live at the Nix’ (Firesweep Records, 2004) kreeg louter lovende kritieken in de internationale pers en was(is) een favoriet van menig internet radio station.
Raymond ‘Guitar Ray’ Nijenhuis staat met een been in de rijke Amerikaanse muziek historie en het andere stevig in het heden. Dat heeft hem het respect van een groot aantal internationale (meestal Amerikaanse) artiesten heeft opgeleverd, die dan ook graag van zijn spel gebruik maken voor tournees of cd opnames.

 

Guitar Ray (foto: K.J. Guchelaar)

Sergei Shapko (contrabas, Nederland)

Bassist Sergei Shapko uit Amsterdam speelt contrabas in traditionele stijl. Op zijn zelfgebouwde contrabas weet hij als geen ander de juiste sound te geven aan de muziek van de band. Sergei is één van de weinigen die de spectaculaire slapping bass style beheerst.

Samen met drummer Maarten Kruijswijk vormt Sergei de swingende basis van het Internationale Boogie Woogie Festival Holland 2008.
 

Sergei Shapko

Maarten Kruijswijk (drums, Holland)

In het leven van de Amsterdamse drummer Maarten Kruijswijk (1964) staat de groove centraal. Direct na het afronden van zijn conservatoriumopleiding in 1989 werkte hij drie jaar in de salsaband Fruta Bomba. Daarna speelde hij veelvuldig met saxofonist Rinus Groeneveld en gaf concerten met onder andere Big Jay McNeely.

Maarten's jazzvoorkeur gaat uit naar Swing & Boogie. Samen met zijn gevoel voor Latin ritmes geeft dit een solide basis voor New Orleans beats.

Door zijn werk op de dansacademie wordt hij altijd weer geïnspireerd om vooral dansbaar te spelen. "Ritmes zijn er om op te dansen en plezier te hebben!".

Maarten verzorgde de mastering én het grafisch ontwerp van de CD "Let The Four Winds Blow" van de Martijn Schok Boogie & Blues Band, die tijdens het festival wordt gepresenteerd.
 
 

Maarten Kruijswijk


De bandleden van de Martijn Schok Boogie & Blues Band zullen de pianisten begeleiden tijdens hun optreden.

Greta Holtrop (zang),
Rinus Groeneveld (saxofoon),
Maarten Kruijswijk (drums),
Sergei Shapko (contrabas),

En met special guest: Swing Club Boogie World (dans).


Zaterdagavond 8 maart 2008, aanvang 19:30 uur:
Internationaal Boogie Woogie Festival Holland 2008.


Zaterdagavond na het festival:
Swingende afterparty in de bar van het hotel.

Vrijdagavond 7 maart 2008, 20:00 uur:
Swingende 'pre-show' met enkele van de festivalartiesten die op informele wijze optreden in de bar van het hotel. Uitsluitend toegankelijk voor Sponsors, Donateurs en gasten die een Boogie Woogie Arrangement in het hotel hebben geboekt.

 

Greta Holtrop en Rinus Groeneveld (Nederland)


Martijn Schok Boogie & Blues Band (NL),
de begeleiders van de pianisten


Swing Club Boogie World (NL)